Tohle je skutečně „rychlobuchta“ pro všechny, kdo jsou líní i vytáhnout mixér. Díky tvarohu obsahuje poměrně hodně bílkovin, není do ní potřeba přidávat žádný tuk a protože je z kukuřičné mouky (polenty) je upečená velmi rychle a neobsahuje žádný lepek. Ale pozor – sušené ovoce samo o sobě obsahuje hodně (hodně, hodně) cukru. Po upečení můžete jíst ještě teplé – první reakce mého přítele byla, že chutná jako svítek ze školní jídelny 🙂 No, posuďte sami 😉
Suroviny
(na 6 malých porcí)
60 g tvarohu
55g polenty
1 velké (nebo 2 menší) vejce
sušené švestky
½ – 1 lžíce medu (podle toho, jak moc jste zvyklí sladit, ale pozor, sušené ovoce samo o sobě obsahuje spoustu cukru)
2 lžíce vody
1 lžička skořice
špetka badyánu
špetka muškátového oříšku
Postup
Jak jsem slíbila, je to opravdu rychlé a snadné – všechny suroviny smícháme a nalijeme na pečící papír na plech. Pečeme 15-20 min při 200 stupních (do zezlátnutí).

[…] se kterou můžete vytvářet nekonečně sladkých i slaných variací. Jeden pečený sladký polentový dezert už na blogu mám. Jahodová polenta je v principu vlastně ten samý recept, akorát […]
To se mi líbíTo se mi líbí
Ta polenta se musí uvařit nebo se tam dává v neuvařeném stavu?
To se mi líbíTo se mi líbí
Nemusí – polenta se nasákne a při pečení v troubě změkne i bez předchozího vaření 🙂 Proto je to taková rychlovka 😉
To se mi líbíTo se mi líbí