Rychlý polentový dezert se sušenými švestkami

Tohle je skutečně „rychlobuchta“ pro všechny, kdo jsou líní i vytáhnout mixér. Díky tvarohu obsahuje poměrně hodně bílkovin, není do ní potřeba přidávat žádný tuk a protože je z kukuřičné mouky (polenty) je upečená velmi rychle a neobsahuje žádný lepek. Ale pozor – sušené ovoce samo o sobě obsahuje hodně (hodně, hodně) cukru. Po upečení můžete jíst ještě teplé – první reakce mého přítele byla, že chutná jako svítek ze školní jídelny 🙂 No, posuďte sami 😉

Suroviny

(na 6 malých porcí)
60 g tvarohu
55g polenty
1 velké (nebo 2 menší) vejce
sušené švestky
½ – 1 lžíce medu (podle toho, jak moc jste zvyklí sladit, ale pozor, sušené ovoce samo o sobě obsahuje spoustu cukru)
2 lžíce vody
1 lžička skořice
špetka badyánu
špetka muškátového oříšku

Postup

Jak jsem slíbila, je to opravdu rychlé a snadné – všechny suroviny smícháme a nalijeme na pečící papír na plech. Pečeme 15-20 min při 200 stupních (do zezlátnutí).

 

DSCN4398
Aby dezert do druhého dne neoschnul, skladujte ho zabalený v čité útěrce

3 comments

Napsat komentář k bbstarblog Zrušit odpověď na komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s