Hustá mrkvová polévka se šalvějí

Venku už je počasí na trika a kraťasy, ale nenechme se uchlácholit několika teplými dny – zítra už na nás čekají zmrzlí muži a jarní výkyvy teplot můžou nehezky otřást naším zdravím. Proto pro vás mám nový, jednoduchý a hlavně rychlý recept na polévku! Zeleninové polévky jsou chutné, plné vitamínů a skvěle zahřejí. Samotný zeleninový krém ale není vhodný jako plnohodnotné hlavní jídlo a rozhodně vám nedodá všechny potřebné živiny. Proto je tahle mrkvová polévka, která je vlastně spíš tak trochu kaše, zahuštěná kuskusem a tofu. Je tedy plná bílkovin a sacharidů a ideální třeba jako večeře:) Specifická chuť šalvěje bezvadně ladí se sladkou mrkví, navíc má šalvěj má léčivé, především protizánětlivé účinky.

Surovinyhrnec_polevka
na 1 porci

1-1,5 mrkve
1/2 petržele
1/4-1/2 cibule
čerstvá šalvěj (cca 5 lístků)
40 g celozrnného kuskusu
120 g tofu natural

Postup

Zeleninu se šalvějí vložte do hrnce s vodou, případně dochuťte solí a pepřem, a vařte do měkka. Uvařenou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem (část zeleniny můžete vyndat, nakrájet na kousky a posléze vrátit do polévky). Po rozmixování přidejte kuskus, v teplé polévce za několik minut změkne i bez vaření, potom přidejte na kousky nalámané tofu a ozdobte několika lístky šalvěje.

 

Mrkvová_polévka_post

 

 

 

 

 

 

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s