Bramborový salát s kyselou okurkou

Co dělá bramborový salát  na blogu o zdravé výživě?! To je omyl?
Bramborový salát je symbolem tučné sváteční kalorické bomby. A k tomu chudinky brambory jsou často zatracovány jako nezdravá příloha, po které se akorát přibírá na váze. Že to tak není, jsem se snažila vysvětlit už tady. Brambory jsou nutričně velmi bohaté – jsou skvělým zdrojem sacharidů, ale taky vitamínů, hlavně vitaminu C. A bramborový salát se dá, tak jako všechno, udělat ve spoustě méně tradičních, ale zdravých variant.

Tenhle salát se díky své nakyslé chuti skvěle hodí k pivu, takže se určitě osvědčí na každém posezení nebo oslavě, je ale skvělý i třeba k obědu jako příloha ať už k masu nebo rybě. Sladká řepa se krásně doplňuje s chutí kyselých okurek a čerstvý pórek tomu všemu dodá tu správnou dávku lehké pikantnosti a štiplavosti.

Suroviny
(na dvě porce)

400g brambor
1 menší červená řepa
3 kyselé okurky
pórek (cca 3 cm)
2-3 lžičky sušeného kopru (nebo několik snítek čerstvého)
2 lžičky jogurtu

Postup

Brambory i červenou řepu uvaříme do měkka, oloupeme nakrájíme na kostičky. Přidáme pórek nakrájený na drobno a nakrájené kyselé okurky. Dochutíme koprem, případně dosolíme a smícháme s dvěma lžičkami jogurtu. Můžete nechat několik hodin odležet v ledničce, aby se chutě lépe propojily.

Salát se nemusíte bát přinést ani mezi extrémně vybíravé strávníky. Když měl premiéru na první jarní grilovačce, udělal dojem na kamaráda, který je zásadním odpůrcem červené řepy i na kamarádku, která nesnáší kopr…

bramborovy_salat_4

bramborovy_salat

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s