Rychlý letní salát z červené čočky

Salát z červené čočky je ideální večeře pro horké letní dny. Červená čočka je na rozdíl od většiny ostatních luštěnin dobře stravitelná, je rychle uvařená a na talíři krásně vypadá. O tom, že obsahuje vyvážený poměr bílkovin a sacharidů se nemusím rozepisovat, to si můžete přečíst v jiném příspěvku.

Suroviny
(na  dvě velké porce)

200g červené čočky
1 větší stroužek česneku
Hrst čerstvé rukoly
4 ředkvičky
1 velká mrkev
2 lžičky olivového oleje
sůl

Postup

Mrkev nastrouhejte nahrubo a ředkvičky nakrájejte na malé kousky. Červenou čočku propláchněte, zalijte vodou a dejte vařit. Vařte krátce, asi 5-10 minut – do měkka, ale nerozvařte ji. Po uvaření slijte přebytečnou vodu,vmíchtejte do čočky prolisovaný stroužek česneku a nechte vychladnout. Vychladlou čočku smíchejte se zeleninou, přidejte olivový olej, lehce osolte a můžete podávat.

salát1

 nutriční hodnoty g/ porci
sacharidy 63
bílkoviny 26
tuky 5

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s