Pečená paprika plněná černou čočkou

Pečená paprika a vůně tymiánu mi okamžitě připomenou Řecko, moře a dovolenou..Černá čočka beluga se k nám sice dováží převážně z Kanady, takže má ke středomoří daleko, chuťově je ale vynikající, je zdrojem bílkovin a navíc tvoří s ostatními surovinami skvělou barevnou kombinaci. A protože jíme také očima, vznikl tenhle „Greek inspired“ letní veganský recept na plněnou papriku.

Suroviny
(na 2porce)

2 větší červené papriky
3 rajčata
1 cibule
1-2  lžičky tymiánu
150g černé čočky beluga
50g rýže
2 veganská vejce (2 lžíce chia nebo  lněných semínek rozmixovat v  3-5 lžících vody a nechat 15 minut odstát)

paprika2

Postup

Rýži propláchneme a dáme vařit – vaříme asi 25 minut (záleží na typu rýže, který používáte) -tzn. zhruba o 5-10 minut kratší dobu než do úplného změknutí. Stejně tak postupujeme při vaření čočky – propláchneme a předvaříme (beluga se oproti jiným luštěninám vaří pouze krátce, zhruba 15-20 minut), přebytečnou vodu slijeme. Rýže i čočka dojdou později v troubě, proto je neuvaříme úplně. Cibuli i rajčata nakrájíme na drobno, papriky rozpůlíme a očistíme od semen. Na pánvi krátce opečeme cibulku, potom přidáme rajčata a dochutíme tymiánem (případně špetkou soli) a krátce podusíme (do změknutí rajčat). Ke směsi z pánve přidáme čočku, rýži, veganská vejce, dobře promícháme a vzniklou směsí naplníme připravené papriky. Naplněné papriky dejte do pečící nádoby, přikryjte alobalem a pečte v  předehřáté troubě na 180°C asi 20-30 minut. Že je hotovo poznáte, že je paprika krásně měkká 🙂paprika1

nutriční hodnoty g/porce
sacharidy 59
bílkoviny 26
tuky 8

3 comments

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s