Dvoubarevná fazolová buchta

Sladký dezert bez přidaného cukru, bez oleje, bez mouky s vysokým obsahem bílkovin a jen z přírodních surovin.  Ještě k tomu veganský. Že byste mi spíš uvěřili okřídleného jednorožce s hřívou z duhy? Tak čtěte dál!

Vymažte si z hlavy předsudky, jako že bez cukru to bude málo sladký, nebo že těsto z fazolí musí bejt zákonitě divný. Pokud máte jen trochu rádi kakao s banánem, tenhle dezert si zamilujete. Jedna porce je ideální třeba jako dopolední svačina 🙂

Suroviny
fazolová buchta 1res(na 4 porce)

300g banánů  (3 středně  velké banány)
75g červených fazolí
50g bílých fazolí
2 lžíce strouhaného kokosu
3 lžíce kakaového prášku
1 lžíce rýžového mléka(nebo jiného rostlinného)

Postup

Bílé a červené fazole nechte namočené alespoň 12 hodin (zvlášť, v oddělených miskách). Potom vodu slijte a fazole zalijte čerstvou vodou a uvařte do měkka (opět bílé a červené zvlášť – asi 40-60 minut, záleží, jak dlouho jste je namáčeli). Troubu si rozehřejte na 180°C. Banány oloupejte a rozmačkejte na kaši. Fazole – stále odděleně – rozmixujte v mixéru úplně na jemno- vznikne vám mouka. Do mouky z bílých fazolí přidejte 1/3 rozmačkané banánové kaše, dvě lžíce strouhaného kokosu, případně půl až jednu lžíci rostlinného mléka na zjemnění konzistence. Do mouky z červených fazolí přidejte tři lžíce kakaového prášku a zbylé 2/3 rozmačkaných banánů. Každou směs samostatně dobře promíchejte. Pečící formu vyložte pečícím papírem (použít můžete jakoukoli nádobu na pečení nebo vyšší plech) a rozprostřete do ní nejprve tmavou hmotu a navrch světlou hmotu. Obě těsta můžete lehce promísit, abyste dosáhli „mramorování“. Já to dělám tak, že nejprve rozprostřu navrch pouze polovinu bílého těsta, to lžící lehce promíchám s hnědým těstem a pak přidám druhou polovinu bílého těsta. No a pak už stačí dát do trouby a péct cca 40 minut. Že je hotovo můžete otestovat klasicky špejlí. Nelekejte se, těsto zůstane celou dobu hodně vláčné až „mokré“, ale mělo by držet pohromadě. Po vychladnutí uchovávejte buchtu v lednici  😉

fazolová buchta 2res

 nutriční hodnoty g/porci
sacharidy 35
bílkoviny 7,8
tuky 2

One comment

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s