Cizrnový salát s pečenou paprikou

Jednoduchý ale sytý salát nikdy nezklame – ať už jako zdravá večeře, nebo oběd na cesty. Pečená paprika je obrovská lahoda sama o sobě a v tomhle jídle hraje perfektně s ostatními chutěmi:)

Surovinycizrna_salat2
(na 1 porci)

80 g  cizrny (v suchém stavu, případně můžete použít konzervovanou)
1 velká červená paprika
2-3 lžičky citronové štávy
1/4 červené cibule
hrst čerstvé bazalky
2 lžičky olivového oleje
sůl a pepř dle chuti

Postup

Suchou cizrnu necháme několik hodin dopředu namáčet a poté v čisté vodě uvaříme do měkka, cizrnu z plechovky stačí vysypat z plechovky 😉 Troubu rozehřejte na 200°C. Papriku zbavte jádřince, zabalte do alobalu a pečte do změknutí (cca 40 minut). Po vyndání z trouby ještě horkou papriku vybalte z alobalu a přendejte do nádoby, ve které jí necháte zvrchu přiklopenou (třeba talířem) asi 5 minut. Paprika v uzavřené nádobě lehce „splaskne“, což vám usnadní následující krok – loupání. Papriku oloupejte, tedy zbavte vrchní slupky, a poté nakrájejte na nudličky. Stejně tak nakrájejte i cibuli. Pak už stačí jen zeleninu zamíchat s cizrnou, přidat čerstvou bazalku, citronovou šťávu, olej, špetku pepře a případně dosolit dle chuti. Pokud necháte zamíchaný salát odležet (klidně do druhého dne v lednici), chutě se pořádně propojí a salát bude ještě lepší.

IMG_3368

 nutriční hodnoty g/porci
sacharidy 57
bílkoviny 17
tuky 10

One comment

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s