Ano, já vím, nádivka je od slova nadívat – má to být „výplň“ něčeho, většinou pečeného v troubě. Já si ale pod slovem nádivka vybavím tu, co znám domova – velikonoční s kopřivami, pečenou jen tak samotnou v zapékací míse. A proto je i tenhle recept nádivka, můžete mu ale říkat třeba zapečené tofu, nebo slaný koláč. Znáte to: „Co růží zvou i zváno jinak…“ vonělo by v tomhle případě vždy po provensálském koření 🙂
Suroviny
(na 2 porce)
240 g tofu natural
100g kuskusu
Hrst sušených rajčat (cca 5)
1 střední cuketa (ca 150 – 250 g)
10 g chia semínek
1 lžička provensálského koření
Postup
Troubu rozetřete na 180°C. Chia semínka namočte do zhruba dvou lžic vody a nechte odstát. Tofu i cuketu nastrouhejte na jemno, sušená rajčata nakrájejte na malé kousky. Všechno dejte do mísy, přidejte kuskus, namočená semínka (která vám mezitím vytvořila gel), koření, dosolte dle chuti a pořádně promíchejte. Ve vzniklém těstu byste měli mít tolik kousků rajčat, aby ve výsledné nádivce byl každém soustu byl jeden (to se lépe řekne, než udělá – pořádně míchejte 😉 ). Vzniklé těsto pak dejte do zapékací mísy na pečící papír. Pečte asi 25 minut, dokud povrch nádivky nezezlátne.
nutriční hodnoty | g/porci |
sacharidy | 40,5 |
bílkoviny | 26,2 |
tuky | 10,5 |