Tofu nádivka se sušenými rajčaty

Ano, já vím, nádivka je od slova nadívat – má to být „výplň“ něčeho, většinou pečeného v troubě.  Já si ale pod slovem nádivka vybavím tu, co znám  domova – velikonoční s kopřivami, pečenou jen tak samotnou v zapékací míse. A proto je i tenhle recept nádivka, můžete mu ale říkat třeba zapečené tofu, nebo slaný koláč. Znáte to: „Co růží zvou i zváno jinak…“ vonělo by v tomhle případě vždy po provensálském koření 🙂

DSC_0572

Suroviny
(na 2 porce)

240 g tofu natural
100g kuskusu
Hrst sušených rajčat (cca 5)
1 střední cuketa (ca 150 – 250 g)
10 g chia semínek
1 lžička provensálského koření

Postup

Troubu rozetřete na 180°C. Chia semínka namočte do zhruba dvou lžic vody a nechte odstát. Tofu i cuketu nastrouhejte na jemno, sušená rajčata nakrájejte na malé kousky. Všechno dejte do mísy, přidejte kuskus, namočená semínka (která vám mezitím vytvořila gel), koření, dosolte dle chuti a pořádně promíchejte. Ve vzniklém těstu byste měli mít tolik kousků rajčat, aby ve výsledné nádivce byl každém soustu byl jeden (to se lépe řekne, než udělá – pořádně míchejte 😉 ). Vzniklé těsto pak dejte do zapékací mísy na pečící papír. Pečte asi 25 minut, dokud povrch nádivky nezezlátne.

 

 nutriční hodnoty g/porci
sacharidy 40,5
bílkoviny 26,2
tuky 10,5

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s