Kořeněná hruška

Máte rádi přesnídávky, i když už na ně dávno nemáte věk? Tak si udělejte dospěláckou přesnídávku – výborně kořeněnou, hustou, vydatnou, se všemi chutěmi podzimu. Hrušky jsou zrovna v sezoně, společně s rozinkami vám dodají energii potřebnou v chladnějším počasí a zázvor vás zahřeje a ochrání proti nachlazení. Neznám lepší svačinu pro tohle roční období!

 

Surovinydsc_0801
(na 5 porcí)

450 g hrušek
10-15g rozinek
10-15g zázvoru
2 lžičky celého koriandru (semena)
1/2 – 1 lžička badyánu
5 lžic chia semínek

 

Postup

Hrušky zbavte stopek a nakrájejte na kostky (cca 0,5 cm), dejte do hrnce a 1/2 až 3/4 litrem vody (dle toho, jak hustou přesnídávku chcete) . Koriandr rozdrťte v hmoždíři (nebo jakkoli jinak) co nejvíce to půjde, zázvor nakrájejte na jemno. Všechno koření, zázvor a rozinky přidejte do hrnce,  a celou směs přiveďte k varu. Když přidáte více rozinek, směs bude sladší (ale taky tím zvýšíte obsah jednoduchých cukrů).  Vařte na mírném plameni do změknutí hrušek cca 15 minut, ale hrušky úplně nerozvařte. Vařením se odpaří část vody a objem směsi se redukuje. Uvařené hrušky sundejte z plotny, odeberte 1/4-1/2 obsahu, a zbytek mírně rozmixujte. Nerozmixovanou část vraťte, přidejte chia semínka, dobře promíchejte a nechte vystydnout. Díky semínkům celá směs parádně zgelovatí. Hruškové želé/přesnídávku/rozvar můžete jíst samotnou, nebo si jí zkuste zamíchat do ovesných vloček s jogurtem.

 

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s