Pečená pohanka s hlívou

Na podzim ráda zapínám troubu. Všechna ta výborné sezónní zelenina se vypeče krásně do sladka a navíc si ještě vytopíte byt 😀 No a jak možná víte, pohanku, tu já můžu na všechny způsoby.

Tenhle recept je opět supersnadný, z pár sezónních surovin…no prostě to ochutnejte!

Suroviny
(1 porce)

55g pohanky
ca 100g celeru
ca 50g červené řepy
ca 100g hlívy ústřičné
1/4 cibule
1 lžička tymiánu

Postup

Pohanku nasypte do misky, zalijte vlažnou vodou tak aby její hladina byla asi 0,5-1 cm nad pohankou a nehte namočené přes noc.  Druhý den kořenovou zeleninu oloupejte a nakrájejte na malé (asi půl cm) kostičky. Cibuli a hlívu nakrájejte na trochu větší kousky. Troubu předehřejeme na 200°C, pohanku (klidně i s troškou zbylé vody, které by měla lehce zgelovatět) smíchejte s hlívou, zeleninou a tymiánem. Podle vlastího uvážení dosolte a dopřpřete. Vzniklou směs dejte do zapékací mísy a pečte 35-40 minut. Jíst můžete samotné, ale třeba k obědu doporučuju podávat jako přílohu k nějakému zdroji bílkovin (co třeba uzené tofu?).

dsc_0831_upr2

 nutriční hodnoty g/porci
sacharidy 50
bílkoviny 5,5
tuky 1

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s