Někdy prostě není čas vařit omáčky, zapékat zeleninu, strouhat, namáčet, předvářet a vymýšlet složité jídelní kreace…Zároveň není nikdy dobře, zvlášť když máte hodně práce a stresu, odbývat se v jídle. No a tak vznikl tenhle recept – rychlý, jednoduchý, z jednoho hrnce, ale zároveň plný vitamínů. Žádný kulinářský majstrštych, ale dobrý to je 😉 Navíc kysané zelí je tradiční pro svatomartinské oslavy, takže se tenhle „eintopf“ víc než hodí do tohoto období 😉
Suroviny
(1 porce)
130g uzeného tofu
bílé kysané zelí
1/2 cibule
2 větší rajčata
1/2 lžičky lahůdková papriky
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
Postup
Rajčata nakrájejte na kostky, cibuli na drobno.Kysané zelí vyndejte ze sáčku (ze sklenice, nebo prostě z obalu ve kterém ho máte) a kolik zvládnete sníst, tolik hoďte do hrnce s rajčetem (v tabulce nutričních hodnot připočteno ca 100 g), cibulí, přidejte koření, přilijte trochu vody a duste. Tofu nakrájejte na kostičky. Počkejte, až se v zeleninové směsi rajčata rozvaří na „omáčku“, pak přidejte kousky tofu, nechte je trochu prohřát. Jako přílohu si dejte dva plátky celozrnného chleba (není zahrnutý v nutričních hodnotách).
nutriční hodnoty | g/porci |
sacharidy | 5 |
bílkoviny | 23 |
tuky | 5,2 |