Zelný tofu-eintopf

Někdy prostě není čas vařit omáčky, zapékat zeleninu, strouhat, namáčet, předvářet a vymýšlet složité jídelní kreace…Zároveň není nikdy dobře, zvlášť když máte hodně práce a stresu, odbývat se v jídle. No a tak vznikl tenhle recept – rychlý, jednoduchý, z jednoho hrnce, ale zároveň plný vitamínů. Žádný kulinářský majstrštych, ale dobrý to je 😉 Navíc kysané zelí je tradiční pro svatomartinské oslavy, takže se tenhle „eintopf“ víc než hodí do tohoto období 😉

Suroviny
(1 porce)

130g  uzeného tofu
bílé kysané zelí
1/2 cibule
2 větší rajčata
1/2 lžičky lahůdková papriky
1 bobkový list
2 kuličky nového koření

Postup

Rajčata nakrájejte na kostky, cibuli na drobno.Kysané zelí vyndejte ze sáčku (ze sklenice, nebo prostě z obalu ve kterém ho máte) a kolik zvládnete sníst, tolik hoďte do hrnce s rajčetem (v tabulce nutričních hodnot připočteno ca 100 g), cibulí, přidejte koření, přilijte trochu vody a duste. Tofu nakrájejte na kostičky. Počkejte, až se v zeleninové směsi rajčata rozvaří na „omáčku“, pak přidejte kousky tofu, nechte je trochu prohřát. Jako přílohu si dejte dva plátky celozrnného chleba (není zahrnutý v nutričních hodnotách).

dsc_0754_upr

 nutriční hodnoty g/porci
sacharidy 5
bílkoviny 23
tuky 5,2

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s