Jednoduchý recept na Vánoční pečivo „perníčkového“ typu. A proč že jsou chlupaté? Místo sušeného zázvoru do nich dávám čerstvý, strouhaný zázvor. No a zkoušeli jste někdy strouhat zázvor? No tak víte, že je uvnitř vláknitý. A tyhle vlákna Vám zůstanou v těstě -takže na to strávníky upozorněte raději dříve, než se zhrozí, že vám při prčení hojně padají vlasy, nebo že se v těstu vyválel váš domácí mazlíček 😀
Suroviny
1 jablko (ca 100g)
250g celozrnné mouky
15-20g čerstvého zázvoru
4 lžíce agávového (nebo rýžového) sirupu
Postup
Zázvor i jablko oloupejte a poté nastrouhejte na jemno. Z jablko by mělo být spíš jablečné pyré. Poté všechny suroviny zpracujte v tuhé těsto (pokud by byla směs příliš suchá a nedala se zpracovat, přidejte trochu vlažné vody).Těsto pořádně propracujte, potom vyválejte v asi 3-5 mm tenké těsto a vykrájejte jednotlivé kousky. Vyskládejte na pečící papír a pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 5 minut. Po vytažení z trouby jsou tvrdé, ale po několika dnech krásně změknou (případně k nim dejte kus jablka nebo chlebu pro nasáknutí vlhkosti).