„Cuketovej bramborák“

Nejdřív si říkáte – co já s ní sakra budu dělat? V takovym množství? A pak zjistíte, že se z ní dá udělat vlastně úplně všechno….Nejdřív vám začne lézt krkem, ale na konci sezóny se vám po ní bude možná i stýskat. Jo jo, taková je cuketa 🙂
A tak pro vás mám další jednoduchý, zdravý, ale výborný cuketový recept:

SurovinyCuketovej_bramborak_1
(2 menší porce)

1 menší cuketa
2 brambory (ca 200g)
200g uzeného tofu
1 střední cibule
2 lžíce mletých ovesných vloček
1/2 – 1 lžíce sušené majoránky
1/2 lžíce sušeného libečku
pepř

Postup

Cuketu nahrubo nastrouhejte a nechte „vyplakat“ a pořádně jí vyždímejte. K tomu nastrouhejte na jemno brambor, nakrájejte na jemno cibuli, na malé kostičky nakrájejte tofu.  Vše smíchejte i s cuketou  dohromady v míse, přidejte jemně mleté ovesné vločky (slouží jako „pojivo“), koření a dochuťte pepřem (případně i solí – ale velmi jemně, uzené tofu je slané dost). Celou směs nechte půl hodiny odležet v lednici. Troubu předehřejte na 220°C, ze směsi vytvořte na plechu vyloženém pečícím papírem nízkou placku a pořádně jí „udusejte“, aby držela pohromadě. Pečte asi 30 – 40 minut. „Bramborák“ je super v kombinaci s kysaným zelím, nebo alespoň s kyselou okurkou.

Cuketovej_bramborak_3

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s