Muffiny „Indian-style“

Muffiny jsou to nejlepší pečivo.

1. jsou praktické – nemusíte se krájet, jsou naporcované sami o sobě
2. hodí se na každou příležitost, na svatební hostinu i jako svačina na cestu
3. upéct muffin je strašně jednoduché – mnohem snazší, než péct třeba bábovku
4. dají se upéct prakticky z čehokoli, co se vám povede nacpat do formiček

U mě za poslední měsíc rozhodně vedou slané muffiny z červené čočky. Hlavně proto, že na ně využijete aspoň něco málo z letošních nekonečných zásob cukety 😀

Suroviny
(2 porce 12ks)

140g červené čočky
1/2 menší cukety
2 lžíce tahini
1 lžička kari koření
1/2 lžičky římského kmínu
pár kapek citronové šťávy
sezamové semínko na ozdobení

Postup

Červenou čočku propláchněte a  vařte ve dvojnásobném množství vody společně s římským kmínem do rozvaření. Čočka musí pojmout všechnu vodu, téměř ztratit strukturu a zkašovatět (pokud se všechna voda odpaří dříve, než je čočka měkká, vodu dolijte).  Cuketu nastrouhejte na jemno, slijte z ní přebytečnou vodu a smíchejte s rozvařenou čočkou. Do vzniklé směsi přidejte všechny ostatní ingredience (kromě sezamového semínka), dobře promíchejte a vzniklé „těsto“ případně dosolte. Těstem naplňte formičky na muffiny, ozdobte navrch sezamovým semínkem a pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 35 minut.

čočkové muffiny_2

One comment

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s