Muffiny jsou to nejlepší pečivo.
1. jsou praktické – nemusíte se krájet, jsou naporcované sami o sobě
2. hodí se na každou příležitost, na svatební hostinu i jako svačina na cestu
3. upéct muffin je strašně jednoduché – mnohem snazší, než péct třeba bábovku
4. dají se upéct prakticky z čehokoli, co se vám povede nacpat do formiček
U mě za poslední měsíc rozhodně vedou slané muffiny z červené čočky. Hlavně proto, že na ně využijete aspoň něco málo z letošních nekonečných zásob cukety 😀
Suroviny
(2 porce 12ks)
140g červené čočky
1/2 menší cukety
2 lžíce tahini
1 lžička kari koření
1/2 lžičky římského kmínu
pár kapek citronové šťávy
sezamové semínko na ozdobení
Postup
Červenou čočku propláchněte a vařte ve dvojnásobném množství vody společně s římským kmínem do rozvaření. Čočka musí pojmout všechnu vodu, téměř ztratit strukturu a zkašovatět (pokud se všechna voda odpaří dříve, než je čočka měkká, vodu dolijte). Cuketu nastrouhejte na jemno, slijte z ní přebytečnou vodu a smíchejte s rozvařenou čočkou. Do vzniklé směsi přidejte všechny ostatní ingredience (kromě sezamového semínka), dobře promíchejte a vzniklé „těsto“ případně dosolte. Těstem naplňte formičky na muffiny, ozdobte navrch sezamovým semínkem a pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 35 minut.
[…] tak trochu dokázala to, co jsem psala o univerzálnosti muffinů v nedávném příspěvku, připravila sem další jednoduchý ale ne úplně tradiční pečící recept. Skoro bych mohla […]
To se mi líbíTo se mi líbí