Zelňáčky

Abych tak trochu dokázala to, co jsem psala o univerzálnosti muffinů v nedávném příspěvku, připravila sem další jednoduchý ale ne úplně tradiční pečící recept. Skoro bych mohla zaručit, že kdo má rád bramborové knedlíky s uzeným a se zelím, bude milovat i tyhle muffiny ❤

Surovinyzelnaky_2
(na 12 kusů)

300g brambor
100g celozrnné mouky
200g kysaného zelí
150g uzeného tofu
1 lžíce mletého lněného semínka
1 plochá lžička mletého nového koření
2 lžičky sušeného libečku

Postup

Lněné semínko namočte do dvou až tří lžic vody. Pokud nemáte semínko mleté, pokrájejte ho ostrým nožem na jemno. Semínko namočené asi deset až dvacet minut, než vytvoří gel. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemno. Ze zelí slijte lák a nakrájejte ho na malé kousky (aby v těstě nebyli zbytečně dlouhá vlákna zelí). Tofu nakrájejte na co nejmenší kostičky a smíchejte s brambory, zelím, moukou zgeovatělým lněným semínkem a s kořením. Ze vzniklé směsi umíchejte těsto. Pokud bude potřeba, přidejte trochu vody. Podle chuti těsto dosolte, naplňte jím formičky na muffiny a pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut (do zezlátnutí). Po vyndání z trouby nechte ve formičkách vychladnout a až po vychladnutí je opatrně vyndejte.

zelnaky_4

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s