Přesto že jsem milovník přírody, procházek, podzimu i hub, letos se mi ani jednou nepodařilo vyrazit s košíkem do lesa na hříbky. I tak se mi doma znenadání zjevilo několik kilo čerstvých hub – prostě jich letos rostlo tolik, že jsme je dostávaly darem ze všech stran. Nakonec jsme je museli začít mazat i na chleba….A ono to vůbec nebylo špatný 😀
Suroviny
250-300 g hub
1/2 velké červené papriky
1 a 1/2 cibule
1 lžička mleté červené papriky
1/2 až 1 lžíce rajského protlaku
1/2 lžíce mletého nového koření
1 lžička tymiánu
1 lžička oleje
pár kapek citronové šťávy
sůl a pepř
Postup
Cibuli a papriku nakrájejte na drobno, houby očistěte a nakrájejte na kostky. Na rozehřáté pánvi lehce opečte cibuli, po chvilce přidejte papriku, dobře promíchejte a přidejte nakrájené houby. Vše podlijte trochou vody nebo zeleninového vývaru, přidejte protlak, koření a dle chuti osolte a opepřete. Na mírném plameni duste tak dlouho, dokud paprika nezměkne. Zároveň by měli houby začít lehce kašovatět. Na závěr přidejte pár kapek citronové šťávy a trochu rostlinného oleje a vše rozmixujte. Vyzkoušejte pomazánku třeba na topinkách s česnekem.