Cini-Mini rolky

Skořicové rolky jsou severská klasika. IKEA je dokonce použila jako grafický design pro podložku na pečení (zdarma vám k ní poskytne i recept). Běžně se rolky dělají z kynutého těsta s náplní ze spousty, spousty cukru. Navíc ještě s polevou z dalšího cukru. Do švédské kruté zimy se jistě hodí každá kalorie navíc, u počítačům a televizí v našich vyhřátých obýváčcích ale asi tolik sladit nepotřebujeme…
Tak jsem si trochu hrála a trochu zkoušela, tu přidala a tu ubrala a nakonec vznikl jednoduchý a rychlý recept na veganské „mini-rolky“ bez přidaného cukru, bez kynutí a z celozrnné mouky. A nebojte, díky rozinkám jsou sladké až až 😉

Surovinycini_mini_9
(cca 6 rolek)

100g celozrnné hladké mouky
50 ml rostlinného mléka (nejlépe ovesné)
25 ml oleje
1 střední jablko
50-60 g rozinek
1 vrchovatá lžíce skořice
1/2 lžičky citronové šťávy
1 a 1/2 ploché lžičky prášku do pečiva

Postup

Hrozinky dopředu alespoň na hodinu namočte do trošky horké vody, aby změkly. Do mixéru dejte namočené rozinky, na kousky nakrájené jablko a skořici a vytvořte hladké pyré. Troubu předehřejte na 200°C, v míse smíchejte nejprve mouku s práškem do pečiva, potom vmíchejte olej, mléko a citronovou šťávu a vypracujte hladké těsto. Z těsta vyválejte obdélníkovou placku. Navrch placky naneste jablečné pyré a můžete začít opatrně rolovat -ve směru kratší strany obdélníku. Vzniklý váleček nařezejte na špalíčky, o něco kratší než je výška muffinových košíčků. Pak už stačí postavit rolky do košíčků a péct v troubě 12-15 minut.

cini-mini_2

cini-mini_4

 

One comment

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s