Dýňová s červenou čočkou

Každej má tu svou, jedinou, dýňovou…dýnova-1

Dýňovou polévku zná dneska už asi každý. A každý na ní má svůj zaručený recept. A každý je jiný. A všechny jsou skvělý.
Tohle je ta moje:

Suroviny
(2 porce)

ca 400-500g dýně hokaido
120g červené čočky
2 lžičky žlutého kari koření
1,5 lžičky skořice
10g čerstvého zázvoru
4 lžíce sušeného kokosu / nebo kokosové mléko
pórek na ozdobení

Postup

Dýni rozkrájejte na větší kusy a upečte v troubě do měkka (na 200°C ca 40 minut).  Polovinu zázvoru nakrájejte na kostičky. Červenou čočku dejte vařit zhruba do dvojnásobného množství vody s kořením a nakrájeným zázvorem. Když se čočka rozvaří do měkka (ca 25 min), přidejte k ní kokos a na kostičky rozkrájenou dýni. Vše dobře rozmixujte. Na závěr polévku dochuťte na jemno nastrouhaným zbytkem zázvoru. Navrch ozdobte pórkem.dynova-3

 

 

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s