Bezlepkové koko-koule

Jeden recept na jáhlové „koule“ už na blogu najdete – a to ve slané variantě. Tyhle sladké jsou inspirované kuličkami z Pekárny Dvorník, což je pro mě jedna z nejelpších vegan a gluten-free pekáren, kterou jsem v Praze objevila.  Jestli chodíte na farmářské trhy třeba na Tylák nebo na Náplavku,  určitě doporučuji vyzkoušet u nich prakticky cokoli. Pokud to máte do Prahy daleko, upečte si kokosové kuličky doma.koko-koule2

Suroviny

150 g jáhlů (v suchém stavu)
65 g kokosu
50 g rozinek
4 hřebíčky
2 lžičky skořice
čtvrt lžičky badyánu

Postup

Jáhly třikrát propláchněte vroucí vodu a potom vařte ve dvojnésobném množství vody s rozinkami a kořením a se zhruba 50 g kokosu do měkka až do rozvaření.  Ze vzniklé husté kaše/těsta vyndejte hřebíček a nechte vychladnout. Potom zbytek (ca 15g) nastrouhaného kokosu,  vytvarujte koule o průměru 5-10 cm, vyskládejte na plech na pečící papír a pečte v předehřáté troubě na 200°;C asi 10 minut – jen dokud se neutvoří lehká krustička na povrchu.

koko-koule3

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s