Cizrnová polévka s kapustičkou

Stejně jako asi každý milovník vaření hledám inspiraci, kde se dá – v  kuchařkách, v restauracích, na internetu… A protože jsem vybíravá, pořád je mi to málo. Přestože se s foodblogy před několika lety roztrhl pytel, mám trochu pocit, že často je to jen přehlídka krásných fotek. Samozřejmě nemám nic proti umění foodstylingu a fotografie – sama bych to ráda dokázala lépe 😀 V receptech ale hledám spíš nové, zajímavé chuťové kombinace. Občas ale přece jen narazím na něco, co krásně vypadá a zároveň to musím nutně zkusit uvařit – třeba jako tuhle cizrnovou polévku od Jenny Mustard.  Vaření přesně podle receptu není moje silná stránka, proto sem si recept předělala podle sebe – v první řadě muselo jít pryč balsamico, které prostě nesnesu, za to jsem přidala milovanou tahini pastu a tmavé hořčičné semínko. A cizrnový krém byl na světě.
Kapusta4

Suroviny
(2 porce)

160 g cizrny (v suchém stavu)
12 růžiček kapusty
2 cibule
1,5 lžíce tahini (sezamová pasta)
2 lžičky citronové šťávy
1,5 lžičky tmavého hořčičného semínka

Postup

Cizrnu nechte přes noc namočenou a poté jí uvařte do měkka. Pokud se vám nechce, použijte cizrnu z plechovky. Růžičky kapusty očistěte a rozkrojte napůl a naskládejte na plech s pečícím papírem plochou stranou dolů. To samé udělejte s cibulí a dejte péct do předehřáté trouby na 200°C ca na 15 min.  K vařené cizrně přidejte tahini,  upečenou cibuli a přilijte trochu vody nebo zeleninového vývaru a rozmixujte do hladka. Vzniklou polévku dochuťte hořčičným semínkem, citronovou šťávou, případně dosolte a na mírném plameni prohřejte, aby se chutě spojili. Navrch polévku ozdobte pečenými růžičkami kapusty.

kapusta3

kapusta2.2Kaousta1.1

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s