Potom, co jsem si tuhle novou mňamku pojmenovala, tak, dočetla jsem se, že pralinky jsou bonbony s náplní. Tyhle koule náplň v klasickém slova smyslu nemají, za to v nich krásně křupou kousky čokolády a kardamon jim přidává ten správný šmrnc. V poměru náročnost/ chuť u mě zatím naprosto vedou mezi vánočním i nevánočním cukrovím.
Suroviny
250g brambor
4 lžíce kakaa
4 špetky kardamonu
2 lžíce datlového sirupu –
(případně jiného sladidla – rýžový, javorový, med, cukr…)
50 g vysokoprocentní čokolády (80%)
Postup
Brambory běžným způsobem uvařte a oloupejte. Vařené brambory rozmačkejte vidličkou, vmíchejte do nich 3 lžíce kakaa s kardamonem, poté sirup a vše pořádně rozmixujte. Čokoládu nakrájejte na velmi drobné kousky a postupně přimíchejte jí do vzniklé bramborové hmoty (tak, aby byly všude rovnoměrně). Pokud rádi více sladíte, doporučuju těsto ochutnat a případně dosladit – samozřejmě ale na úkor vaší povánoční linie. Na talířek nasypte zhruba lžíci kakaa, z těsta tvarujte malé kuličky a každou vyválejte v kakaovém prášku. Hotové pralinky skladujte v lednici.