Jednoduše čočka

Jediná čerstvá zelená věc, kterou v lednu v Čechách seženete, je pórek. A buďme za něj rádi, obsahuje karoten, vitaminy skupiny B, C, E, vápník, hořčík, železo, draslík, železo, fosfor, mangan a samozřejmě tolik důležitou vlákninu. Navíc na ostatní místní zeleninu si chtě nechtě budeme muset počkat do jara. Pórek je původem z Asie a tak je mu dobře ve společnosti orientálního koření jako je římský kmín a hořčičné semínko. No a když tím vším ochutíte černou čočku, máte jednoduché, rychlé, syté zimní jídlo.
Jednoduše čočka – prostě asi nejsnadnější recept, který tady na blogu najdete 😀
čočka_1

Suroviny
(na 2 porce)

180g černé čočky
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžička černého hořčičného semínka
1 lžička římského kmínu
200 g póru

Postup
Čočku uvařte běžným způsobem (v dvojnásobném množství vody asi 25 minut). Na rozpálenou pánev přidejte olej, počkejte až se rozehřeje a pak do něj nasypte římský kmín a hořčičné semínko. Smažte asi půl minuty – dokud hořčičná semínka nezačnou pukat, potom přisypte pórek a lehce orestujte, potom přidejte na pánev uvařenou čočku, trochu vody nebo zeleninového vývaru, zamíchejte a vše krátce duste do změknutí pórku. No, a to je celé – jak už sem zmínila, snadněji to asi ani nejde.

čočka_2

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s