Bezlepkové fluffy-puffies

Zkoušeli jste někdy pojmenovat pečivo? 😀 Jasně, bábovka je bábovka, když do ní dáte ořechy, je to ořechová bábovka, když je to křupavý, jsou to většinou sušenky, když je to v košíčku, jsou to mufiny… Ale co když uděláte něco uplně nového, s konzistencí, na kterou nejste vůbec zvyklý? Tentokrát jsem prostě nemohla jinak, než pojmenovat tuhle svačinovou mňamku jako fluffy-puffies. To totiž odpovídá naprosto přesně. Česky by to byly načechrané nadýchánky, což zní sice roztomile, marketingově je to ovšem nevyhovující 😀

fluffy_5
Inspiraci pro tenhle recept jsem našla v časopisu FOOD, nad původním poměrem surovin se mi ale protočili panenky – nálož cholesterolu na týden dopředu a přitom to celé to bylo označené jako recept pro děti :/ No, je pravda, že u dětí vyšší příjem tuku není tak rizikový, ale znáte to, co se v mládí naučíš…
Bezlepková fluffy-puffiech nechť jsou tedy příkladem toho, že i „prasárna“ se dá upéct v „racionálním“ podání.

fluffy_1

Suroviny

250g  syrových oloupaných brambor
100g mrkve
Hrst hrozinek
40 ml mléka
2 vejce

Postup

Brambory a mrkev nastrouhejte na jemno. Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte sníh. Rozinky rozkrájejte na malé kousky (pokud nejsou úplně maličkaté) – tvrdé rozinky nechte před krájením chvíli namočené v teplé vodě, aby změkly. Žloutky smíchejte s nastrouhanou mrkví, bramborami a rozinkami a mlékem. Potom do směsi opatrně přimíchávejte sníh z vaječných bílků. Troubu předehřejte na 180°C, těsto rozdělte do silikonových formiček a pečte zhruba 35 minut (do zezlátnutí povrchu).

fluffy_2

fluffy_4

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s