Ovesná kaše vás postaví po ránu na nohy! To ví přece každý 😉
Jenže kaše s banánem a skořicí, nebo jabkem a jogurtem…to už je nuda pro dámičky.
Pořádná ranní drsňácká porridge musí být hustá, horká a „na slano“. Kaše je plná cereálií, rostlinných bílkovin a tuků a tak vám skutečně dodá energii na celé dopoledne, mnohem víc než nějaký Bébéčka 😀
Žampiony koupíte v obchoďáku po celý rok, ale teď na jaře máme i příležitost užívat si místních čerstvých bylinek, jako je pažitka. Do kaše jí nasypte co se jí tam vejde – jídlo báječně výrazně ochutí a navíc je „super-zdravá“- antibakteriální, antioxidační, plná vitamínů….
Suroviny
30g tofu natural
60g ovesných vloček
1 jarní cibulka s
2 velké žampiony
pořádná hrst čerstvé pažitky
pepř
Postup
Příprava je úžasně jednoduchá, bude vám k ní stačit (kromě surovin) jenom pánev a trocha vody, případně zeleninového vývaru na podlití. Tofu rozmačkejte vidličkou na jemno. Rozehřejte si pánev a na sucho (pokud nemáte nepřilnavou tak na velmi malém množství oleje) na ní orestujte žampiony a nakrájenou jarní cibulku. Zhruba po půl minutě přisypte ovesné vločky, přilijte vodu nebo vývar, celou směs dobře promíchejte, lehce opepřete. Vločky postupně nasávají vodu, proto je potřeba směs stále míchat a vodu/vývar přilívat, dokud nevznikne kašovitá konzistence a vločky nezměknou – ca 10 min. Doba přípravy dost záleží na hrubosti použitých vloček. Až budete s kašovitostí vaší snídaně spokojeni, přidejte rozmačkané tofu, všechno ještě řádně prohřejte a zamíchejte. Pažitku vmíchejte do ovesné kaše až na úplný závěr – tepelnou úpravou by zbytečně ztrácela chuť. Nakonec můžete lehce dosolit – ale zkuste to bez toho 😉 uvidíte sami, že čerstvá pažitka jídlo skvěle ochutí a váš kardiovaskulární systém vám poděkuje ;).
g / porci | |
bílkoviny | 13 |
sacharidy | 44 |
tuky | 7 |
[…] Snídaně (š)žampionů! […]
To se mi líbíTo se mi líbí