Jáhlový puding

Jáhly jsou pro mě takový malý zázrak na přípravu bezlepkových dezertů. Sama sem ale nevěřila tomu, že když z nich zkusím udělat „puding“, bude to mít skutečně konzistenci jako puding… Oproti normálnímu pudingu nepotřebujete ani mléko, ani neustále stát nad plonout a míchat. Stačí vám na něj tři suroviny…

A až vám dojdou třeště, můžete si do něj dát třeba meruňky…

jahlovy_puding_2

Suroviny
(dvě svačinkové porce)
60 g jáhlů
ca 160 g třešní
16 g kvalitní vysokoprocentní čokolády

jáhlový_puding_3

Postup

Jáhly třikrát propláchněte vroucí vodou. Potom vařte podle návodu do úplného změknutí až zkašovatění (podobně jako rýži v 2-2,5 násobném množství vody ca 20 minut; žádná voda by neměla v hrnci zbýt, použít můžete i rýžovar). Třeště vypeckujte. Zhruba polovinu třešní přidejte do vařených jáhlů a rozmixujte do hladka. Pokud vám hmota připadá příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo mléka. Čokoládu nastrouhejte na hrubo nebo nasekejte na kousky a po vychladnutí jí zamíchejte do jáhlů společně s druhou polovinou třešní. Pak už můžete dát puding do misek nebo skleniček a nechat vychladnout v lednici.

jáhlový_puding_5

g/ porci
bílkoviny 4,64
sacharidy 36,49
tuky 4,89

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s