Porková krémová

Zeptala sem se doma: „co jsou kromě dýně takový typický podzimní jídla?“  Dostalo se mi odpovědi, že “ asi nějaká polívka“. No, tak bude k zítra k obědu polívka. No a jako hlavní jídlo to musí být polívka náležitě hustá, krémová a výživná. Vyhrála žampionová, trochu netradičně zahuštěná vločkami a tvarohem.

porkova_2

 

Suroviny 
(2 porce)

250 g pórku
100 g žampionů
50 g celeru
4 lžičky oleje
80 g  polotučného tvarohu
4 lžíce vloček
1/4 lžičky mletého nového koření

porkova_1 (1)

Postup

Porek nakrájejte na půlkolečka, drobné žampiony na půl, větší na kostky nebo širší plátky, celer na drobné kostičky. Na dně hrnce na rozpálené kapce oleje lehce orestujte zeleninu a žampiony. Potom zalijte Xml vody nebo zeleninového vývaru (raději vývaru, ale když ho nemáte, tak se nic neděje..) a přidejte nové koření . Přivedte k mírnému varu a povařte asi 20 minut. Poté většinu zeleniny a a žampionů z polévky vyndejte. Do horké polévky přisypte ovesné vločky, nechte lehce rozmočit. Potom opatrně vmíchejte tvaroh a vše rozmixujte do hladka. Potom už stačí do polévky vrátit nerozmixovanou zeleninu s žampiony a můžete podávat.

porkova_3 (1)

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s