Jáhlový gingerbred

Mikuláše mám jednoznačně spojený s perníkem – ale to už se opakuji, to už jsem psala v receptu na Mikulášské muffiny. Možná víte, že perník se anglicky řekne gingerbred . čili zázvorový chleba (stejně jako třeba bananabred je banánový chlebíček).Z toho je jasné,že ve správném perníku má být zázvor. V klasickém perníkovém koření používaném u nás ale zázvor nebývá. Což je dost škoda, protože dodává těstu šmrnc. A tak ode mě máte k Mikuláši jáhlový perníkový chlebíček se skutečným zázvorem 😉

gingerbred 1 (1)

 

Suroviny

180 g syrových jáhlů
300 g jablko
3 lžíce oleje
1 vrchovatá lžička perníkového koření
5-10 g zázvoru
(případně med, nebo cukr na doslazení)

Postup

Jáhly uvařte do měkka, Ještě do horkých jáhlů vmíchejte nastrouhané jablko, na velmi jemno nastrouhaný zázvor, koření a olej. Dobře promíchejte a ze vzniklého těsta vytvarujte chlebíček. Pečtě na 200°C asi 20 minut  dokud povrch nezezlátne. Po vychladnutí dejte dětem do nadílky 😉
Guóngerbred 4Gingerbred 2

 

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s