Nebyla by ze mě dobrá cukrářka. A to ne pro to, že nejsem fanoušek sladkostí 😀 Hlavní problém je v mojí schopnosti „estetického pečení“. Na druhou stranu jídlo, které blbě vypadá, ale dobře chutná je pořád lepší varianta, žen jídlo, které vás naláká vizuálně a pak se nedá jíst…I když takový recept bude možná populárnější na Instagramu..
Švestkový cop je recyklovaný recept na Cini-mini rolky – těsto je úplně stejné. V náplni potom jenom zaměníte skořici za mák a rozinky za švestky. V zimním období buď mražené (po rozražení) nebo sušené (dopředu namočené) Technický postup při tvarování je zase stejný jako při pečení babky (podrobné video najdete třeba tady – konkrétně 3 min). Těsto i náplň vám vydá na 2 menší copy, ale pozor, nečekejte, že vám nakyne jako u zmiňované babky 😉
Suroviny
těsto:
250 g celozrnné mouky
3 a 3/4 lžičky prášeku do pečiva
1 a 1/2 lžičky citronové šťávy
75 ml rostlinného mléka
40 ml oleje
náplň:
švestky 300g
mák 75g
Postupujeme stejně jako v tomto receptu. Nejprve smícháme celozrnnou mouku a prášek do pečiva, potom přidáme ostatní tekuté ingredience a vypracujeme hladké těsto. Mák se švestkami rozmixujeme do hladké náplně. Těsto vyválíme na velmi tenký plátek (3-4mm) a potřeme náplni. Potom strolujeme do rolky. Rolku nekrájíme jako salám, ale rozpůlíme podélně. Půlky položíme řezem nahoru a spleteme cik cak přes sebe do copu (jako zde ve 3 min). Dáme na pečící podložku nebo papír a pečeme ca 25 min. Pokud jste aspoň o fousek šikovnější než já, právě jste upekli nejen výborný ale i krásný švestkový copánek 🙂