Makovec

Jáhlových dezertů už mám na blogu spoustu (kuličky, jáhelník, cukroví). To proto, že upéct něco z jáhlů je skoro jednodušší, než z mouky, navíc k tmu ani nepotřebujete vajíčko a navíc je pak pečivo vhodné i pro bezlepkáře. Pokud si odpustíte tvarohovou polevu, tak i pro vegany. Mák a švestky jsou osvědčená kombinace, takže perfektně ladí i v tomhle „dezertu“. Dezert v uvozovkách proto, že od tohohle makovce nemůžete čekat žádnou slaďárnu. Pokud jste zvyklý sladit hodně a můžete si to (vzhledem k Vaší váze a fyzické aktivitě) dovolit, přidejte si do těsta trošičku cukru nebo medu 😉

makovec_5

 

Makovec

150g jáhlů
40g mák
150g jablko 150
(med)

Tvarohová poleva

tvaroh a švestky v poměru 1: 1 g

makovec_2

Postup

Jáhly uvařte úplně do měkka, až z nich vznikne hustá kaše. Vmícháme do nich nastrouhané jablko a mák. Vzniklé těsto dejte do formy a pečte na 180°C asi 40 minut. Švestky (klidně mražené) nakrájejte na drobno a smíchejte s tvarohem. Po upečení podávejte makovec s ochuceným tvarohem.

makovec_3makovec_6

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s