„Studentská“ verze nudlí s mákem. Asi nebudou chutnat jako ty, co znáte od babičky. výborné ale budou a jejich příprava je mnohem jednodušší. Jsou totiž pečené, bez cholesterolu, veganské a jenom ze dvou surovin. Na těsto Vám stačí jenom brambory a ovesné vločky. Navrch samozřejmě patří ještě mák a švestky a úplně nejlepší jsou doladěné ještě jogurtem nebo tvarohem. Dobré budou ale i s ořechy, medem a špetkou skořice…jako vždycky, fantazii se meze nekladou.
Suroviny
(na 1 plech nudlí)
400 g brambor
70 g ovesných vloček
mák a švestky – dle libosti
Postup
Brambory uvařte a nechte vystydnout. Poté je oloupejte a nastrouhejte na jemno. K bramborám přimíchejte velmi jemně mleté nebo rozmixované ovesné vločky a přilijte asi 50 ml vody. Vše smíchejte v hutné těsto, které necháte odležet (aspoň 30 minut). Troubu rozehřejte na 180°C a mezitím z těsta vytvarujte válečky (nebo třeba kupičky, na tom nesejde 🙂 ) a vyskládejte na pečící papír. Pečte asi 15 minut. Po vyndání z trouby nechte trochu zchladnout, aby šli lépe z plechu. Pak už stačí dochutit. Z švestek můžete rozmixováním udělat „omáčku“, do které vmícháte mák, nebo nechat švestky jenom nakrájené, jako na fotce.